fbpx

Mijn Verhaal

Daar was ik. Een guitig, enthousiast en goedlachs meisje kwam op de wereld in 1982. Ik groeide op in de Westhoek en leerde als geen ander om gewoon door te gaan. Alles moest snel en onmiddellijk gebeuren. Ik kon anderen entertainen en dragen. Ik kon geven en pleasen.

Alleen leefde ik niet echt. Niet in mijn lichaam. Ruimte voor mijn eigen emoties was er niet. Met mijn hoge pijngrens dacht ik dat ik alles aankon. Dat ik sterk was. Maar de waarheid is dat ik het gewoon niet voelde. Ik luisterde niet naar mijn lichaam.

Onbewust verwaarloosde ik mezelf en ‘vergiftigde’ me met roken, alcohol en ongezond eten. Ik had niet door dat dit vluchtgedrag was om niet te hoeven voelen. Ik had amper tijd om stil te staan of eens niets te doen. Mijn mannelijke energie nam de bovenhand. Veel doen, weinig zijn. Geen rust. Ik mijdde dan ook liever de stilte, want dan kwamen de pijn en de emoties naar boven van mijn kindertijd die uit mijn lichaam wilden ontsnappen.

Tot ik het niet meer kon negeren. Uiteindelijk vond ik het pad van bewustwording en zelfontwikkeling. Een pad dat ik steeds blijf bewandelen. Ik kreeg inzicht via trainingen o.a. bij de School voor Relaties, waar ik ondertussen zelf spiegelsessies begeleid en modules assisteer en volgde de basis- en vervolgtraining Seksualiteit in Verbinding bij Bodymindopleidingen in Nederland. Deze en nog andere (online) trainingen, de vele gelezen boeken en mijn opgedane levenservaring brachten mij terug tot mijn essentie. Ik begon te ont-wikkelen en liet destructief gedrag, patronen en beperkende overtuigingen los. Ik zakte meer en meer in mijn vrouwelijkheid en moest niet meer doen om erbij te horen. Ik mocht gewoon zijn.

Ik leerde naar binnen keren en mij bewust te worden van mijn gedachten en gedrag.
Ik leerde luisteren naar mijn lichaam om het te geven wat het nodig heeft, iedere dag opnieuw.
Ik leerde om met een open hart te communiceren met anderen.
Ik leerde mijn grenzen en wensen aangeven.
Ik leerde mijn emoties te omarmen en vrij te laten zodat ik plaats kan maken voor iets nieuws.
Ik leerde vertragen, stil zijn en voelen om antwoorden en inzichten te ontvangen.
Ik leerde mezelf graag zien en naar waarde schatten.
Ik leerde mezelf dragen en tegelijkertijd om hulp vragen en ontvangen.
Ik leerde contact maken met mijn seksuele energie, mijn levensenergie, en liet ze stromen.
Ik leerde die levensenergie omzetten in kracht, genezing en levenslust.

Ik vond rust.

Dankzij emotioneel lichaamswerk, bewustwording en zelfontwikkeling liet ik oude emoties los en creëerde ik ruimte voor iets nieuws. Voor liefde. Nu zie, accepteer, waardeer en verzorg ik mezelf en mijn lichaam. Ik leef alcoholvrij, rookvrij en eet zoveel mogelijk onbewerkte en plantaardige voeding. Ik beweeg, dans en verbind met de natuur en de mensen rondom mij. Ik voel me vitaler dan ooit met een pak zelfliefde en zelfwaarde. Dat voel ik vanbinnen en zie je vanbuiten. Mijn lichaam is gelukkig en straalt.

Een heel fijn gevolg hiervan is dat ik veel moeitelozer en liefdevoller relateer met anderen. Ik blijf steeds dicht bij mezelf in elk contact.

De mannelijke energie is er nog steeds en komt van pas wanneer het nodig is, maar mijn vrouwelijke eigenschappen staan er meer en meer. Ik voel meer balans, vrijheid en kracht.

Die magie wil ik delen met anderen. Met open hart verbind ik vrouwen met zichzelf en met elkaar op een veilige plek waar ze hun proces versnellen en verdiepen. Waar ze thuiskomen bij zichzelf.

In liefde

Sophie

Aluma

vrouwelijke energie mannelijke energie vrouwenbegeleiding stiltewandeling stilteweekend vertragen vrouwenkracht

Allumer, Frans voor ‘oplichten’, aansteken

De zon staat voor onze externe wereld, onze mannelijkheid. Onze Yang energie. Ze licht onze maan, onze vrouwelijke kant, op. Zo kan de maan schitteren en zich laten zien. Schitteren van binnen uit naar buiten toe.

Aluma is een eerbetoon aan drie fantastische vrouwen uit mijn vrouwenlijn.

           Alice, mijn grootmoeder.
           Lutgart, mijn allerliefste moeder.
           Magda, de zus van mijn moeder, mijn lieve meter

Luna

coach vrouwengids bewustwordingscoach natuur emotieregulering emotioneel lichaamswerk lichaamsbeleving spiegelen

Latijns voor maan

De maan symboliseert onze innerlijke, onbewuste wereld. Onze Yin energie. Ze staat in het teken van emoties en gevoelens, vruchtbaarheid en vrouwelijkheid, maar ook van mysterie, intuïtie, wijsheid, spiritualiteit en connectie.

Het Logo

Het hart
We maken de beweging van ons hoofd naar ons hart. Van onbewuste gedachten naar bewuste gevoelens en gedrag. We voelen en geven ruimte aan emoties. We leven vanuit ons hartsverlangen.

De yoni
Tantra voor “vulva en vagina”
Sanskriet voor “bron van alles”

We laten onze seksuele energie (levensenergie) stromen. De opwinding van ons geslacht nemen we mee in ons hart. Zo stroomt het tussen ons hart en ons bekken en dat zorgt voor (draag)kracht en meer levenslust.

De maanfasen
Als vrouw doorlopen we fasen in ons leven op verschillende niveaus: lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Die fasen mogen we ruimte geven en volgen, zodat we meer met de natuurcycli gaan leven.

De ster in het midden
We mogen als vrouw schitteren en gezien worden. We mogen ons licht laten stralen van binnen naar buiten toe. Ons vuur, onze creatiekracht en expressie mogen volop schijnen en een plek innemen op de wereld. En schitteren doen we wanneer ons hoofd, ons hart en ons geslacht (bekken) met elkaar verbonden zijn.